در دنیای امروز شنیدن کلماتی مانند طراحی سایت یا وب سایت ممکن نیست
خورده نمی شود و بدون شک به دلیل نیازهای امروزی به این صفحات اینترنتی پرداخته اید. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که وب سایت چیست؟
در واقع وب سایت صفحه ای در اینترنت است که می تواند مطالب و اطلاعات مختلفی را ارائه دهد که می تواند در صفحات وب سایت به کاربران نمایش داده شود، می تواند در انواع متن، تصویر، ویدئو، فایل های صوتی و ... باشد.
همانطور که ما یک قطعه زمین را در دنیای واقعی برای زندگی یا تجارت اجاره می کنیم، در دنیای اینترنت نیز می توانیم همین کار را انجام دهیم. یعنی می توانیم بخشی از اینترنت را اجاره کنیم و آن قسمت را برای مدتی برای خودمان داشته باشیم. به بخشی که در اینترنت اجاره می کنیم و برای مدتی مالک آن هستیم وب سایت می گویند. در واقع، وب سایت ها قلمروهای ما در اینترنت هستند که می توانیم به طرق مختلف از آنها استفاده کنیم.
همه وب سایت ها باید در شبکه جهانی وب قرار بگیرند تا از سراسر جهان قابل دسترسی باشند.
پس شبکه جهانی وب چیست؟
وقتی از مردم سوال می شود که وب چیست، ممکن است بسیاری از مردم فکر کنند که اینترنت و شبکه جهانی وب یک دسته هستند. البته با اینکه خیلی به هم نزدیک هستند اما ساختارهای متفاوتی دارند.
شبکه جهانی وب چیست؟
شبکه جهانی وب مجموعه ای از وب سایت ها و صفحات وب سایت است که در رایانه های مختلف ذخیره می شوند. این کامپیوترها از طریق اینترنت به یکدیگر متصل می شوند. وب سایت ها دارای محتوای متنی، تصاویر، محتوای صوتی و تصویری و غیره هستند. کاربران می توانند از هر نقطه از جهان از طریق اینترنت به محتوای این سایت ها دسترسی داشته باشند.
چارچوب اصلی فضای وب، صفحات وب سایت است. هر یک از این صفحات دارای یک آدرس منحصر به فرد هستند، به این آدرس URL می گویند. به مجموعه خاصی از صفحات وب که به یک آدرس خاص لینک شده اند، وب سایت می گویند. به عبارت دیگر، شبکه جهانی وب مانند یک کتاب الکترونیکی عظیم است که بر روی سرورهای مختلف در سراسر جهان ذخیره می شود.
پس چه کسی این وب سایت را اختراع کرد؟
در سال 1989، فردی به نام تیم برنرز لی پیشنهادی ارائه کرد که روش زندگی و ارتباط مردم را برای همیشه تغییر داد.
او که با نام TimBL نیز شناخته می شود، مخترع شبکه جهانی وب است. نرم افزاری که به کاربران اجازه می دهد تا در هر کجا که از اینترنت استفاده می کنند به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
در سال 1991، این استاد MIT اولین سایت تاریخ را در آزمایشگاه های بنیاد علوم سرن کشف کرد. آدرس این سایت info.cern.ch بود و اطلاعات این پروژه را منتشر کرد.
اولین سایت ها با کدهای HTML ساده نوشته می شدند. صفحات این سایت ها شامل سرصفحه ها، پاراگراف ها و فرامتن بودند که بر روی صفحه های مختلف کامپیوتر نمایش داده می شدند. از هایپرلینک ها در ابرمتن ها استفاده می شد و کاربران می توانستند از طریق این لینک ها به صفحات دیگر مراجعه کنند.
از توضیحات علمی بگذرید. آنچه شما باید بدانید این است که وب سایت ها یک پلت فرم ارتباطی ساده و منعطف هستند که یکی از مهم ترین دستاوردهای تاریخ بشر به حساب می آیند و این درست قبل از وارد شدن موتورهای جستجو است.
تفاوت بین وب و اینترنت
برخی از افراد از واژه اینترنت و وب به عنوان مترادف استفاده می کنند و فکر می کنند که این دو عبارت یکی هستند. اینترنت در واقع یک شبکه بسیار بزرگ از کامپیوترهایی است که به یکدیگر متصل هستند. اما شبکه جهانی وب مجموعه ای از صفحات وب است که در این شبکه راه اندازی می شوند. به عبارت دیگر، مرورگر سیستم شما از اینترنت برای دسترسی به وب استفاده می کند. اینترنت همچنین به شما امکان می دهد به دیگران ایمیل بزنید، با یکدیگر چت کنید و فایل ها را به اشتراک بگذارید.
تاریخچه طراحی سایت
تاریخچه طراحی سایت
زمانی که تیم برنرز لی در سال 1989 اینترنت را ایجاد کرد، احتمالاً نمی دانست که دنیای اینترنت از آن زمان تا این حد تغییر خواهد کرد. در واقع تاریخچه طراحی سایت با تاریخچه اینترنت مرتبط است و بعد از آن تقریبا هر سال دستخوش تغییرات مهمی می شود، امروزه به جایی رسیده ایم که تصور دنیایی بدون اینترنت برایمان سخت باشد. و وب سایت ها
اولین مراحل توسعه طراحی وب، عصرهای تاریک است، زیرا صفحات معمولا سیاه و تاریک هستند و تنها دارای چند پیکسل تک رنگ هستند که به سختی می توان آنها را متحرک کرد. طراحی این وب سایت ها با استفاده از نمادها و نمادها انجام می شود.
در سال 1990 زبان برنامه نویسی HTML ایجاد شد و در سال 1991 اولین سایت با استفاده از این زبان طراحی و در اینترنت راه اندازی شد. و یک سال بعد از آن در سال 1992 امکان جدول یا جدول به زبان HTML اضافه شد که به طراحان کمک کرد تا محتوای سایت را جدا و مرتب کنند و به نوعی سایت ها حالت سازمان یافته ای پیدا کردند. در آن زمان حدود 10 میلیون کاربر از اینترنت استفاده می کردند و 600 سایت فعال وجود داشت.
سپس در سال 1995 دو پلتفرم قدرتمند وارد عرصه وب شدند:
جاوا اسکریپت
فلش فلش
این دو ابزار قدرتمند و کاربردی به طراحان کمک کرده تا ویژگی های فوق العاده ای را برای سایت خود ایجاد کنند و به موفقیت های زیادی در طراحی وب سایت دست پیدا کنند. از جمله این امکانات می توان به: آنلاین اشاره کرد
سبک فونت، رنگ و جزئیات سایت خود را در یک فایل ذخیره کنید و نیازی نیست کد را در هر صفحه از سایت بازنویسی کنید، فقط مقادیر را از فایل CSS بخوانید.
Frame همچنین به طراح کمک کرد تا چندین صفحه از سایت خود را در پنجره مرورگر به کاربر نمایش دهد و به عبارتی صفحه دیگری از سایت در صفحه فعلی به کاربر نشان داده شود.
در سال 1998 و 1999 زبان های برنامه نویسی وب بهبود یافتند و زبان PHP و همچنین نسخه جدیدی از CSS به نام CSS 3 معرفی شد. زبان PHP به طراح سایت کمک کرد تا یک سایت پویا ایجاد کند که با کاربر و ویژگی ها در تعامل باشد. این زبان برنامه نویسی به وفور وجود داشت، پس از ورود آن به فضای مجازی، سایت های فروشگاهی و سایر سایت های مدرن نیز وارد شدند.
تاریخ فن آوری های مهم اضافه شده به وب سایت ها:
جداول در طراحی وب (1995)
جاوا اسکریپت (1995)
رعد و برق (1996)
پیدایش CSS (1998)
ظهور موبایل ها - شبکه ها و چارچوب ها (2007)
طراحی وب سایت واکنش گرا (2010)
طراحی سایت تخت (2010)
انواع سایت را وارد کنید
به طور کلی می توان انواع وب سایت ها را از چند دیدگاه مورد بررسی قرار داد:
از نظر فنی
بهره وری
برنامه نويسي
انواع سایت ها از نظر فنی
از نظر فنی سایت ها به انواعی مانند پویا، استاتیک و غیره تقسیم می شوند.
سایت ایستا
سایت ایستا سایتی است که قابل تغییر یا به روز رسانی نیست. این سایت ها به دو صورت HTML و Full Flash نوشته می شوند. مزایای سایت های استاتیک و پایدار به شرح زیر است:
برای طراحی وب سایت های ثابت نیازی به برنامه نویسی حرفه ای ندارید. یک کار HTML همچنین می تواند فرآیند طراحی را مدیریت کند. این امر باعث کاهش هزینه طراحی وب سایت می شود.
از آنجایی که طراحی صفحات در سایت های استاتیک به صورت جداگانه انجام می شود، طراح می تواند هر صفحه را با ویژگی های منحصر به فرد طراحی کند.
اما معایب این نوع سایت ها چیست؟
آپدیت فقط توسط طراح سایت امکان پذیر است. در این حالت شما برای افزودن و حذف محتوا کاملاً به طراح وابسته هستید.
هزینه های نگهداری این سایت ها بیشتر است زیرا صاحبان باید برای ویرایش محتوا هزینه جداگانه ای به طراح بپردازند و خودشان نمی توانند این کار را انجام دهند.
از آنجایی که به روز رسانی در سایت های ثابت انجام نمی شود، آنها نمی توانند موقعیت های بالایی در موتورهای جستجو کسب کنند. (آیا تا به حال در صفحه دوم نتایج گوگل بوده اید!؟)
این سایت ها انعطاف پذیر نیستند و امکان ارتباط بین کاربر و مدیر وجود ندارد. به همین دلیل کاربران علاقه ای به سایت های ثابت ندارند.
سایت های پویا
سایت پویا سایتی است که انعطاف پذیر است و به مدیران اجازه ویرایش می دهد. این سایت ها با استفاده از زبان های برنامه نویسی سمت سرور یا با سیستم مدیریت محتوا یا CMS طراحی شده اند.
با استفاده از این سایت ها، نیازی نیست که به کامپیوتر مسلط باشید یا برنامه نویسی بدانید تا بتوانید به راحتی به محتوای سایت خود دسترسی داشته باشید، آن را تغییر دهید و هر زمان که خواستید آن را به روز کنید. چندین سیستم مدیریت محتوا وجود دارد که وردپرس یکی از معروف ترین آنهاست.
سایت های پویا به صورت برنامه نویسی یا پویا در Flash طراحی شده اند. سایت های Dynamic Flash بر روی پلتفرم Adobe Flash نمایش داده می شوند و بنابراین سنگین هستند. سایت های سنگین به کندی بارگذاری می شوند و در موتورهای جستجو رتبه پایین تری دارند. اگرچه این سایت ها خسته کننده هستند، اما زیبا و جذاب هستند و برای کاتالوگ محصولات یا محتوای هنری مناسب هستند.
انواع وب سایت ها بر اساس عملکرد
با توجه به نحوه کار، وب سایت ها را می توان به دسته های مختلفی تقسیم کرد. سایت فروشگاه، سایت شخصی، سایت شرکتی، سایت وکیل، طراحی سایت کاتالوگ و غیره. از جمله وب سایت های مختلفی هستند که می توانید با توجه به ماهیت کسب و کار خود انتخاب کنید.
وب سایت های شرکتی
وب سایت های شرکتی سایت هایی هستند که در آن یک شرکت یا محصول خدمات یا محصولات خود را ارائه می دهد.
سایت های شخصی
این سایت ها برای نشان دادن یک شخص خاص مانند یک هنرمند، مهندس یا دانشجو طراحی شده اند.
اطلاعات ارجاع این شخص در دسترس عموم است
سایت های فروشگاهی
در این سایت ها بیشتر هدف فروش محصول است تا کاربر سایت بتواند محصول مورد نظر خود را از این نوع سایت ها خریداری کند.
سایت های خدماتی
سایت های خدماتی سایت هایی هستند که در آنها خدمات ویژه ای مانند دانلود فیلم، فیلم یا عکس و یا امکان برقراری ارتباط با دیگران به کاربر ارائه می شود.
انواع وب سایت ها از دیدگاه برنامه نویسی
یک سری از وب سایت ها وجود دارند که به طور خاص برای یک کار خاص طراحی شده اند که به آنها وب سایت های طراحی شده سفارشی می گویند.
برای مثال طراحی سایت با زبان PHP
طراحی سایت با زبان پایتون
یک سری وب سایت ها هستند که با سیستم های مدیریت محتوا یا از طریق یک سری نرم افزار به صورت آماری قابل دسترسی هستند که با ایجاد یک سری تغییرات کوچک که به آنها گفتو می گویند می توان از آنها بهره برداری کرد.
CSS مخفف Cascading Style Sheets و مخفف Cascading Sheets است. این زبان، مانند HTML، یک زبان نشانه گذاری است که به شما امکان می دهد ساختار صفحات وب، از ترتیب دادن عناصر گرفته تا تغییر رنگ ها و فونت ها را شکل دهید. با استفاده از CSS، می توانید ویژگی هایی مانند رنگ ها، فونت ها، اندازه ها، ابعاد، نحوه چیدمان عناصر و غیره را تنظیم کنید. در صفحات وب
یادگیری زبان جاوا اسکریپت
یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی که برای ایجاد وب سایت های پویا استفاده می شود جاوا اسکریپت است. جاوا اسکریپت یک زبان تفسیری پویا، شی گرا و سطح بالا است که از انواع سبک های برنامه نویسی پشتیبانی می کند. برای مثال اگر صفحه ای با انیمیشن یا منوی کشویی می خواهیم، از این زبان استفاده می کنیم
آموزش زبان برنامه نویسی سرور
اطلاعات بین مرورگر و سرور با استفاده از زبان سمت سرور مبادله می شود. سایت ها علاوه بر ظاهر جذاب باید دارای منطق مناسب نیز باشند. دو دسته از توسعه دهندگان وب وجود دارد
دسته اول به ظاهر و زیبایی سایت می پردازند که به آنها برنامه نویس کاربر می گویند و دسته دوم برنامه نویسان سمت سرور هستند که به اجرای صحیح منطق سایت و البته برنامه نویس رسیدگی می کنند. همچنین می توانید به دو مورد از این وظایف که کامل می شود پشته می گویند.
بهترین راه برای یادگیری طراحی وب
بسیاری از کسانی که می خواهند شروع به یادگیری طراحی وب کنند نمی دانند کدام روش یادگیری برای آنها مناسب تر است، ما به نقاط قوت و ضعف چندین روش می پردازیم.
1- دانشگاه
دانشگاه رفتن شما را مجبور به یادگیری اصول اولیه طراحی سایت و چندین زبان برنامه نویسی می کند، اما برای بسیاری از دانشجویان این مسیر مناسب نیست و سال های زیادی را صرف مطالعه تئوری دروس می کنند و در عمل پیشرفتی نداشته اند.
2- کتاب و مقاله
این روش هزینه بسیار کمی دارد و کامل ترین روش است اما یادگیری آن سخت است و نیاز به تلاش و کار زیادی دارد و باز هم ممکن است از روند برنامه نویسی عملی دور باشید.
3- فیلم آموزشی را مشاهده کنید
این روش هزینه کمی دارد و شما می توانید در همه جا به آموزش دسترسی داشته باشید، همچنین می توانید از بهترین تجربیات اساتید استفاده کنید، اما عیب آن این است که اگر سوالی دارید، نمی دانید چگونه آن را برطرف کنید و اگر ویدیوها کیفیت بالایی ندارند وقت شما تلف می شود
4- دوره های آنلاین
این روش یادگیری آسان را برای شما به ارمغان می آورد و پشتیبانی خوبی دارد و تخصص اساتید در اختیار شما خواهد بود اما هزینه بالایی دارد و موضوعات توسط استاد تعیین می شود و ممکن است کافی نباشد.
پیشنهاد ما این است که فیلم های آموزشی را مشاهده کنید و با مطالعه کتاب مشکلات را حل کنید و در نهایت با یک دوره کارآموزی در یک شرکت خوب، مهارت های عملی خود را ارتقا دهید.
آموزش رایگان طراحی سایت
با کمک بسیاری از فیلم ها، سایت ها، کتاب ها می توانید آموزش طراحی وب سایت را به صورت رایگان یا کم هزینه یاد بگیرید و اگر انگلیسی بلد هستید می توانید از سایت 3schools شروع کنید.
آموزش طراحی سایت وردپرسی
وردپرس یک نرم افزار متن باز است که می توانید از آن برای ایجاد وب سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن استفاده کنید. قابلیت متن باز بودن به کاربر امکان دسترسی به کدها را می دهد. به عبارت دیگر وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که از قالب های زیادی تشکیل شده است و کاربر می تواند بدون داشتن دانش اولیه برنامه نویسی یک سایت طراحی کند. در سال 2004 اولین نسخه وردپرس منتشر شد. در سال 2005، توسعه وردپرس از حالت خصوصی خارج شد و به همه توسعه دهندگان وب اجازه داد تا در توسعه آن نقش ایفا کنند. نتیجه این تغییرات یک CMS قدرتمند است که نقش زیادی در طراحی وب سایت دارد.
ویژگی های وردپرس
آزاد بودن
سهولت استفاده
امکان استفاده از فرمت های مختلف
انعطاف پذیری
قابل ارتقا با افزونه ها
ابزارهای مختلف انتشار
سئو بهبود یافته
هزینه آموزش طراحی سایت
اگر بخواهید طراحی سایت را از طریق کلاس های آنلاین و دوره های موجود بیاموزید، با قیمت های متفاوتی مواجه خواهید شد، قیمت کلاس ها با توجه به موضوعات، موسسات و اساتید و کیفیتی که ارائه می دهند متفاوت است و از 300 هزار تومان تا 8 میلیون تومان متغیر است. تقریباً) در دسترس هستند و اگر خود را از طریق کتاب و ویدیو آموزش دهید، هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت.
نرم افزار طراحی سایت
وجود ابزارهای حرفه ای و کاربردی کنترل پروژه را برای شما آسان می کند. برای این منظور از محیط توسعه یکپارچه استفاده می شود که به اختصار IDE نامیده می شود. IDE یک محیط کاملا یکپارچه است که ابزارهای مورد نیاز برای طراحی یک وب سایت را در اختیار شما قرار می دهد. بنابراین می توانید از آنها برای طراحی قسمت های مختلف سایت خود استفاده کنید. برای اینکه بتوانید کدهای خود را کوتاهتر از حد معمول بنویسید و سرعت کار را افزایش دهید، استفاده از این نرم افزارها می تواند کمک زیادی به شما کند.
بهترین نرم افزار طراحی سایت
شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چرا ما به بهترین نرم افزار طراحی وب نیاز داریم
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0